keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Tet-jakso Pirtin koululla

Teksti: Jenna Keränen 9g
Kuvat: Salla Vaittinen 9g

Viikko opettajana


TET-jakson ensimmäisen viikon olin työharjoittelussa Pirtin koulussa. Pirtin koulu on ala-aste, jossa opiskelee 450 oppilasta ja työskentelee 26 opettajaa. Päädyin valitsemaan Pirtin koulun toiseksi tet-paikakseni, koska äitini on siellä opettajana. Hän opettaa ykkösluokkaa, jonne menin kaverini kanssa avustamaan ja opettelemaan opettajan työtä.


Pari ensimmäistä päivää meni enimmäkseen tutustumiseen luokan oppilaisiin ja muiden ykkösluokkien opettajiin, sekä koulurakennukseen. Saimme myös muutaman tehtävän
liittyen oppilaiden auttamiseen ja kävimme parilla välitunnilla pitämässä reppuselässä lapsia ja vahtimassa keinuvuoroja.

Ykkösluokkien siiven päässä (tämä ykkösluokkien siipi on niin kaukana oikeasta opettajanhuoneesta, ettei ykkösluokkien opettajat aina välttämättä ehdi sinne, joten
heille on järjestetty oma opettajanhuone) on vain ykkösluokkien opettajille tarkoitettu opettajanhuone , joka on vähän pieni, mutta todella viihtyisä ja ilmapiiri mukava. Vietimme siellä ne välitunnit, mitkä emme olleet ulkona ”hevosina”. Toki saimme myös tehtäviä, mitä piti hoitaa välituntien aikana.

Pääsimme myös käymään siinä ”oikeassa” opettajanhuoneessa, missä tapasimme kaikkien muiden luokkien opettajat. Sieltä jäi todella rento ja kiva ilmapiiri mieleen. Ja nyt ymmärrän paremmin opettajia, jotka ovat myöhässä tunneilta, enhän itsekään olisi halunnut lähteä mukavalta sohvalta ja jättää kahvin ja vaikkapa pullan syöntiä kesken.


Loppuviikko olikin sitten helpompaa siinä mielessä, että tiesi jo rakennuksen paremmin, missä mikäkin luokka on ja tavaroiden paikat. Saimme opettaa yhden matematiikan tunnin äitini luokan oppilaille ja muiden luokkien opettajat kyselivät meitä avustamaan heidän luokkiinsa tiettyjä tunteja. Pääsimme myös valvomaan kuudennen luokan jälki-istuntoa.

Viikko meni todella nopeasti. Viimeisenä päivänä oppilaat olivat tehneet meille todella hienoja
piirustuksia, jotka he antoivat meille ennen kun koulu loppui. Saimme myös melkein kaikilta oppilailta halin. Pakko myöntää, se hetki oli aika liikuttava. Silloin toivoimme, että voisimme olla vielä toisenkin viikon täällä, lapset olivat niin aitoja ja suloisia, ja opimme juuri tuntemaan heidät.

Tästä tet-harjoittelusta jäi tosi hyvä fiilis ja se antoi minulle todella hyvän käsityksen ala-asteen opettajan työstä, sekä vähän kipeän selän...