keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Nukketeatterin lumoa

Teksti ja kuva: Enni Saastamoinen 9a ja Sanni Isotalo 9a

Ilmaisutaitoryhmät nukketeatterissa


Lokakuun 26. päivä kaikki yläkoulun ja lukion ilmaisutaidon valinnaisryhmät sekä 7A-luokka saivat tilaisuuden mennä katsomaan nukketeatteriesitystä La Diva Kulttuuriareena 44:ään. Ennen kuin esitys alkoi, suurin osa oppilaista ehkä ajatteli: ’’Nukketeatteri? Mutta mehän ollaan jo yläasteella!’’ Kuitenkin heti esityksen ensi hetkistä alkaen kaikki olivat mukana ja eläytyivät siihen.

Esitys oli nukketeatteri, jonka toteutti yksi henkilö. Esitys tapahtui pienessä kopissa, jossa oli monta erillistä näyttämöä. Taustalla soi musiikki ja äänitehosteitakin oli joka lähtöön. Samoin myös erilaisia valo- ja muita tehosteita. Taiteilija, joka lopulta paljastui naiseksi, istui kopissa yksin ja vastasi kokonaan itse esityksestä.

Esitys alkoi naishahmon laululla, ja lauluja kuultiin myös pitkin esitystä. Tarina itsessään kertoi hullusta professorista, joka halusi itselleen vartalon. Tarinan muita henkilöitä olivat professorin jäniskätyri, "avustajakäsi" sekä pari klovnia. Tarina oli erittäin hyvä, mutta samalla hieman sekava.

Espanjalainen nukketaiteilija Sofie Krog on esittänyt La Divaa jo yli seitsemän vuotta kiertäen ympäri Eurooppaa miehensä ja suloisen poikansa kanssa. Lavasteet nainen on tehnyt aivan itse, ja hänen miehensä vastaa äänistä ja valoista.

Esitys sai minarilaisilta hyvää palautetta. Moni oppilaista jäi esityksen jälkeen haastattelemaan taiteilijaa ja juttelemaan hänen kanssaan.

Sofie Krog on itse tehnyt Diva-naamion.
Linkit:
http://www.sofiekrog.com/www.sofiekrog.com/Home.html