keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Kasit teatterivierailulla

Teksti: AP

Kasiluokkien teatteripolku Kuopion kaupunginteatterilla

Kaupunginteatterissa pyörii parhaillaan näytelmä Papin perhe, joka on Minna Canthin käsialaa. Näytelmä on sijoitettu nykyaikaan, ainakin osittain, nimittäin ei nykyään kovin usein pidetä kotiapulaista, joka kyseisellä perheellä kuitenkin oli.

Näytelmää pääsivät katsomaan melkein kaikki Minarin kasiluokat. Yleisöä oli sankoin joukoin myös parilta toiselta yläasteelta.

Aluksi näyttelijä Virpi Rautsiala kertoi vähän teatterityöstä ja teatterin työntekijöistä, joita löytyy päälle kaksikymmentä lavastajineen ja ovimiehineen. Kun yleisö alkoi kärsimättömänä vihjailla, että jokohan olisi näytelmän vuoro, kipitti reipas näyttelijä nopeasti pois estradilta.

Papin perhe -näytelmä kertoo perheestä, jonka pää on pappisvirassa toimiva isä Henrik. Hän tuntee velvollisuudekseen kasvattaa lapsistaan kaltaisiaan kristittyjä, ilman mitään muttia. Lapset etsivät omia teitään ja löytävät ne hyvinkin eri taholta, kuin isänsä on toivonut.

Näin syntyy vaikeuksia, jotka koettelevat koko perhettä ja jokaista yksilöä omalla tavallaan lujittaen sitä sidettä, jota kutsutaan rakkaudeksi.

Näytelmä kertoo siitä, miten oma valinta voi olla oikea, vaikka kaikki ympärillä olevat eivät sitä toivoisikaan. Ja miten voi laajentaa omaa näkemystään, jos vain antaa toisten ajatuksille arvoa.

Toivotaan, että tämä teatterikokemus oli vaativan katsojakunnan mieleen, tai edes joku pikku juttu herätti ajatuksia!

Linkit:
http://www.teatteri.kuopio.fi/