tiistai 17. joulukuuta 2013

Ahtisaari-päivän tilaisuus

Teksti ja kuvat: Helmi Soppela 9b, Ninni Piironen 9b

Rauhanvälitystä ja toisen huomioon ottamista

Martti Ahtisaaren päivänä 7.11.2013 koulussamme pidettiin tilaisuus, jossa kerrottiin Martti Ahtisaari -järjestön toiminnasta. Järjestön työntekijät Eemeli Isoaho ja Laura Salo esittelivät järjestön toimintaa ja omaa työtään. Martti Ahtisaari -järjestö eli CMI (Crisis Management Initiative ry) tekee töitä kriisialueilla eri puolilla maailmaa, muun muassa Afrikassa, Lähi-Idässä, Kaakkois-Aasiassa ja Mustanmeren alueella. Sen perusti itse Martti Ahtisaari vuonna 2000.

Rehtorimme Risto Ikäheimo esitteli CMI:n Laura Salon ja Eemeli Isoahon minarilaisille.

Martti Ahtisaari on Suomen entinen presidentti. Hän toimi presidenttinä vuodesta 1994 vuoteen 2000. Vuonna 2008 Ahtisaari sai ensimmäisenä suomalaisena Nobelin rauhanpalkinnon työstään kansainvälisten riitatilanteiden ratkaisemiseksi.


Teimme salitilaisuudessa erilaisia harjoituksia, kuulimme väittämiä ja saimme tietoa sotien aiheuttamien vahinkojen korjaamisesta. Tilaisuuden lopuksi näimme Martti Ahtisaaren lähettämän videotervehdyksen, jossa hän kertoi muun muassa toisten huomioon ottamisesta. Hän korosti hyvän koulutuksen tärkeyttä ja kertoi mahdollisuuksista, joita se tuo.

-Oppiminen riippuu itsestä, totesi Ahtisaari videotervehdyksen lopuksi.

Tilaisuuden jälkeen koulupäivä jatkui normaalisti.


Presidentti Ahtisaaren sovinnonviesti 2013 from Ahtisaari Day of Peace on Vimeo.


Linkit:
Ahtisaaripäivän ohjelmaa Kuopiossa
Kuvasarja Ahtisaaren vierailusta Kuopioon 7.11.2013
Ahtisaaripäivä Facebookissa