tiistai 17. joulukuuta 2013

Elokuva-arvostelu: Vihan liekit

Teksti ja kuva: Hanna-Katri Eskelinen 9c, Ronja Kettunen 9c, Verna Lankinen 9c ja Eevi Peiponen 9c

Vihan liekit ylitti odotukset

Kun liput elokuvaan Vihan liekit tulivat myyntiin, ostimme ne heti. Halusimme mennä ensi-iltaan, ja kyllä kannatti: elokuva osoittautui todella hyväksi! Se ei jättänyt ketään kylmäksi.

Vihan liekit -elokuva on tehty Suzanne Collinsin Nälkäpeli-nimisen kirjasarjan toisen osan pohjalta. Tarina sijoittuu tulevaisuuteen ja kertoo kaunistelematta vyöhykkeisiin jaetusta maailmasta, jossa jokainen vyöhyke joutuu vuosittain lähettämään kaksi edustajaa valtion järjestämään tappopeliin nimeltä Nälkäpeli. Tässä toisessa osassa pelin jo kerran voittaneet joutuvat taistelemaan vielä yhden kerran elämästään.

Francis Lawrencen ohjaamassa elokuvassa päähenkilöitä Katnissia ja Peetaa näyttelevät Jennifer Lawrense ja Josh Hutcherson. Molemmat tekevät hienot roolityöt. Lawrence eläytyy rooliinsa tunteellisesti ja uskottavasti, Hutcherson puolestaan onnistuu kaikessa kiitettävästi.


Elokuva on koukuttava. Se herättää katsojassa niin rakkauden, vihan kuin surunkin tunteita. Elokuvan äänitehosteet ja musiikki täydentävät hyvin juonta. Visuaalinen maailma on toteutettu niin loistavasti, että tarina tuntuu todella todelta.

Vihan liekit ylitti odotuksemme. Se oli mielestämme parempi kuin Nälkäpeli, elokuvasarjan ensimmäinen osa. Kokonaisuudessaan elokuva oli hyvä pakkaus, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Kolmatta osaa tuskin malttaa odottaa.