tiistai 17. joulukuuta 2013

Vammaisurheilu tutuksi

Teksti: Sofia Lipponen, Henna Tissari ja Riina Korhonen 9f
Kuvat: Anne Kekäläinen

VautsiVau

Minna Canthin koulun 8.-luokkalaisille järjestettiin Vautsi vau! -iltapäivä maanantaina 2.syyskuuta. Kaksoistunnin aikana oppilaat pääsivät tutustumaan vammaisurheilulajeihin ja -välineisiin. Kaikki kokeilivat sokkopingistä, puhallustikkaa, lattiakurlinkia, vatsalaudalla ajamista sekä erilaisia polkupyöriä.Tapahtuman vedimme me 9.luokkien välituntiohjaajat, jotka olimme saaneet aiheeseen pienimuotoisen koulutuksen.

Vautsi Vau - seurayhteistyöllä liikettä Kuopion yläkoululaisille -hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema ja sitä koordinoi kaupungin kasvun ja oppimisen palvelualue. Vammaisurheiluiltapäivä oli osa tätä hanketta.Hankkeessa on mukana seitsemän urheiluseuraa, joiden rooli oli tuoda tunnetuksi omaa lajiaan. Urheiluseurat ovat: Juniori-Kalpa ry, Kallan Melojat ry, Kuopion Reipas ry, Kuopion Reippaan Voimistelijat ry, Kuopion Uimaseura ry, Tanssiseura J&V ry ja Puijon Tennis Team.

Meidän ohjaajien mielestä iltapäivä sujui moitteettomasti ja mukavasti. 8.-luokkalaiset osallistuivat toimintaan aktiivisesti ja reippaasti. Erityisesti kannatusta saivat erilaiset polkupyörät.