tiistai 17. joulukuuta 2013

Jenni Vartiainen vierailulla

Teksti: Venla Väänänen ja Heta Ikonen 9a
Kuvat ja video: Mirjam Kuhanen 9a

"Musiikki on ollut aina iso osa elämääni"

"Tule meille jouluksi"
Perjantaina 15.11. koulullemme saapui julkkisvieras. Kun juhlasalissa pidetyn tilaisuuden aloituskappaleen intro lähti soimaan lukiolaisten säestyksellä, salin takaosasta asteli lavalle... Jenni Vartiainen! Yhdessä lukion kuoron kanssa tämä suomalaisen pop-musiikin naistähti esitti uuden kappaleensa Tule meille jouluksi, joka on Terra-albumilla.

Jenni on musiikinopettajamme Matti Sariolan vanha oppilas, ja siksi Matti sai hänet houkuteltua koulullemme laulamaan ja antamaan haastattelun. Opettaja ja lahjakas oppilas istuutuivat sohvalle ja juttelivat lämminhenkisesti. Minarilaiset olivat lähettäneet etukäteen Matille kysymyksiä, joista osan hän esittikin Jennille.

Nalle ja Salen lahjakortti vaihtoivat omistajaa.
Sitten koitti tilaisuuden yllätysnumero: Jenni pääsi itse hetkeksi yleisöön, kun lukion kuoro esitti  coverin hänen uudesta biisistään Junat ja  naiset. Ennen esitystä hän hihkaisi: -Oottakaa, mä haen nopeesti mun kännykän, niin saan sen videolle. Video on nähtävillä tämän jutun lopussa olevassa linkissä.

Seuraavaksi olikin meidän Huvitus-lehden toimittajien aika astua lavalle. Olimme suunnitelleet 11 kysymystä, joihin Jennin tuli vastata pikaisesti ja valita vaihtoehdoista itselleen mieluisin. Vastausten pohjalta saimme selville Jennistä mm. seuraavaa: laulaja on enemmän kahvi- ja salmiakki-ihmisiä kuin tee- tai suklaaihmisiä. Fysiikasta ja kemiasta hän ei valinnut kumpaakaan, vaan keksi oman vaihtoehdon, musiikin. Kissan ja koiran väliltä hän valitsi koiran, ja aamun ja illan välillä illan. Vaikka Jenni vaikuttikin pirteältä, niin duurin ja mollin väliltä hän valitsi mollin.

Kysymysten jälkeen oppilaskunnan puheenjohtaja Julia Mikkonen antoi artistille yläkoululaisten lahjan: jättinallen keikkabussiin ja viiden euron lahjakortin Saleen.

Tilaisuuden lopuksi lauloimme kaikki yhdessä kaikkien tunteman biisin Missä muruseni on. Monien mielestä tilaisuus oli tosi mukava ja lämminhenkinen.


Linkki:
Koululaiset yllättivät Jenni Vartiaisen Kuopiossa
Instargram Jenni Vartiainen