tiistai 17. joulukuuta 2013

Tervetuloa kirjastoon, minarilainen

Teksti: Minna Miettinen
Kuva: Kirsi Reinikainen

Meilläpä on kirjasto!

Minna Canthin koulun ja lukion kirjasto saatiin viimein syysloman ja tuskaisen odottelun jälkeen auki. Tänä vuonna kirjastoa hoitaa Hannele Föhr yhdessä lukion kirjastovastaava Marjo Leikkaisen ja yläkoulun kirjastovastaava Minna Miettisen kanssa. Kirjasto on auki koulupäivinä klo 9-15.

Kirjasto toimii tutuilla säännöillä. Se on opiskeluun ja rauhallisiin levähdyksiin ja lukuhetkiin tarkoitettu työskentelytila, jossa ei meluta, evästellä eikä muutenkaan häiritä muita asiakkaita. Kirjastossa on kauno- ja tietokirjallisuuden lisäksi mahdollista lukea sanoma- ja aikakauslehtiä, kuunnella äänikirjoja sekä käyttää tietokoneita. Kirjoja saa lainata sekä koulutehtäviä varten että omaksi lukuiloksi.

Yhteistyö sujuu Hannele Föhriltä, Minna Miettiseltä ja Marjo Leikkaselta.
Yläkoulussa seitsemäsluokkalaiset saavat kirjastokorttinsa kirjastotunnin yhteydessä. Tänä vuonna he pääsivät myös vaikuttamaan kirjastoon tilattaviin kirjoihin. Valinnat osuivat seuraaviin:

Johan Harstad: Darlah – 172 tuntia kuussa (tieteiskirjallisuus)
Pasi Lönn: Rosvonkultaa (jännityskirjallisuus)
Salla Simukka: Punainen kuin veri (jännityskirjallisuus)
Darren Shan: Vampyyrin oppipoika (fantasiakirjallisuus)
Kalle Veirto: Leiri (nuortenkirja).

Lisäksi saimme Suomalaiselta Kirjakaupalta lahjoituksena kirjailijatapaamisten yhteydessä kuopiolaisen Kirsi Pehkosen urheiluaiheisen nuortenkirjan Punaviiva sekä iisalmelaisen Jyri Paretskoin mopomaailmaan sijoittuvan romaanin Shell’s Angles

Yläkoulun oppilaat voivat esittää hankintaehdotuksia suoraan Miettisen Minnalle, mutta varmasti oma äidinkielen ja kirjallisuuden opettajakin toimittaa viestiä toiveista. Lukion ansioista myös ajankohtaisia, aikuisten kirjauutuuksia sekä eri aikojen klassikkoteoksia on tarjolla lukuhaasteita kaipaaville yläkoululaisille.

Lukumakuja on monia. Omasi opit tuntemaan vain uteliaasti kokeillen. Etenkin kahdeksasluokkalaisten kannattaa tutustua myös kaupunginkirjaston sivulla tarjoiltuun Lukudiplomiin. Katso lisää linkistä Yläkoulun lukudiplomi

Tervetuloa kirjastoon!