maanantai 28. toukokuuta 2012

8.-luokkalaisten oppilasvaihto Suomessa

Teksti: Eevi Isotalo 8d
Video: Eevi Isotalo 8d  ja Viola Pasanen 8d

Vieraita Saksasta

1.2.2012 kello 18.00 Minna Canthin koulun oppilasvaihdossa olleet kahdeksasluokkalaiset ja saksalaisia TET-harjoittelun ajaksi majoittavat yhdeksäsluokkalaiset kokoontuivat koulullemme jännittyineinä odottaen saksalaisia vieraitamme. Pitkän odotuksen jälkeen näimme bussin kaartavan koulumme pihalle. Riemunkiljahduksia kaikui joka puolella. Tästä vaihdomme toinen osa Suomessa alkaisi!

Suomessa ohjelmamme oli olennaisesti keskittynyt pääasiassa talveen ja lumeen. Kävimme muun muassa tutustumassa Kuopion keskustaan ja nähtävyyksiin sekä KalPan pelissä, Kasurilassa laskettelemassa, musiikkikeskuskella katsomassa Lumikuningatar-esityksen ja Neulaniemessä, jossa opetimme saksalaisia hiihtämään, saunoimme, pelasimme lumijalkapalloa ja kävelimme lumikengillä.

Kun maanantai-aamuna kello kuuden aikoihin kokoonnuimme koulumme pihalle hyvästelemään saksalaiset,oli suru tietenkin suuri, vaikka osa vaihdossa olleista meneekin syksyllä 2012 vielä Saksaan TET-jaksolle. Lähdön hetki ja hyvästit olivat hyvin haikeat, mutta meillä kaikilla oli varmasti upea ja unohtumaton kokemus taskussa ja monta uutta kaveria, niin Suomesta kun Saksastakin!