maanantai 28. toukokuuta 2012

Pääkirjoitus

Odotuksen aikaa

Minna Canthin koulun opettajainhuoneessa alettiin joulun jälkeen vitsailla siitä, onko vesijohtovedessä ollut jotain ihmeellistä, kun useiden naisopettajien vatsat pyöristyivät. Peräti viidelle koulun henkilökunnan naiselle tämä kevät on ollut konkreettisesti odottamisen aikaa.

Nyt kahdelle heistä on syntynyt poika, ja uusissa vitsailuissa heitelläänkin, että rautarouva Canthin nimikkokoulussa suunnataan katse jo kohdussa kohti "tähtiä". Ruotsin Estelle, här kommer monta prinssiehdokasta!

Odotuksen aikaa eletään arkisemmissakin asioissa. Kauan kaivattu kouluremontti alkoi, ja nyt odotetaan, että edes jotenkin selvittäisiin nämä  muutamat päivät tässä porausten, rakennustelineiden, suljettujen pihamaiden ja pienentyneiden parkkipaikkojen kaaoksessa ennen lomille lähtöä. Mieleenpainuvaa remontti on ollut ainakin heille, joilla oli suullisia esitelmiä tai kuullunymmärtämistehtäviä toukokuun aikana. Omilla äikän tunneillani pitivät 9c:n pojat kilpalaulantaa poran kanssa Ilkka Remestä esitellessään. Parhaimmillaan esitelmä eteni parin sanan verran, kun taas tärisi. Virkkeiden loppuja sananmukaisesti odotettiin - kuitenkin hymyssä suin, eihän tilanteelle mahtanut mitään.

Ja tietenkin odotamme kaikki kesälomaa. Koko toimituskunnan puolesta toivotankin  lukijoille oikein hyvää kesän aikaa. Nautitaan!

Virva Eskelinen
äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori