maanantai 28. toukokuuta 2012

Kirjastossa kirjoitettiin

Teksti: Virva Eskelinen

Elokuvalippuja parhaista vastauksista


Minna Canthin lukiossa vietettiin avointen ovien päiviä 18. - 19. tammikuuta. Kirjastossa järjestettiin tuolloin Täydennä lausetta -kilpailu, johon saivat osallistua kaikki kirjaston käyttäjät ja siellä vierailleet. Kilpailijoiden tuli täydentää loppuun lauseen alku " Minarin kirjasto - - ".

Yläkoulumme oppilaat Vilma Tarkiainen (9b) ja Iita Pylkkänen (7a) runoilivat itsensä kolmen palkitun joukkoon. Vilman vastaus oli: "Minarin kirjastossa voit lukee ja dataa, jos vaan oot hiljaa, niin kaikki on sun kaa hyvää pataa." Iitan ehdotus puolestaan kuului näin: "Minarin kirjasto on hiljainen paikka. Sieltä löydän kirjankin vaikka."

http://www.finnkino.fi/

Tytöt saivat palkinnoksi Finnkinon elokuvaliput.

Elokuvalipulla palkittiin myös Charlotta Elo (9b), joka riimitteli rap-runon. Runokilpailu oli lauseentäydentämistehtävän lisäksi kirjastossa järjestetty toinen kilpailu.

- Kaikkiaan näihin pienimuotoisiin kilpailuihin osallistui kolmisenkymmentä oppilasta, kertoo Anne Rautiola, Minna Canthin lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, joka oli suunnittelemassa tapahtumaa yhdessä oppilaidensa kanssa.

Linkit:
Finnkino