maanantai 28. toukokuuta 2012

Rauha-teemaa viikon verran

Teksti ja kuvat: Virva Eskelinen


"Rauha on hiljaisuutta ja toisen kunnioittamista"Minarissa vietettiin 7. - 11.toukokuuta rauha-aiheista teemaviikkoa. Viikon tarkoituksena oli käsitellä rauhaan liittyviä asioita opiskelemalla, osallistumalla ja erilaisista esityksistä nauttimalla. Tavoitteena oli myös tiivistää  yläkoulun ja lukion yhteishenkeä.

Viikko aloitettiin yhteisellä aamunavauksella, jonka jälkeen maanantain tähtivieraana esiintyi  näyttelijä-laulaja Katriina Honkanen. Tv-sarja Metsoloista tunnetuksi tullut artisti on koulumme entisiä oppilaita. Hän muisteli omaa rämäpäistä nuoruuttaan Minarissa ja toivoi kaikille nuorille uskallusta kulkea omaa tietään.

Tiistaina lukiolaisilla oli ohjelmassa Studia generalia -luento, jonka piti Anne Mäkirahkola Siviilikriisinhallintakeskuksesta.Keskiviikkona koulu kokoontui taas yhteiseen aamunavaukseen. Lukion oppilas Jaso Valtonen lauloi ja lukion tytöt esittivät runokilpailun parhaita runoja.  7f-luokan pojat puolestaan lukivat ääneen ajatuksia, joita edellisinä päivinä oli yläkoulun luokissa kirjoitettu rauhankyykyn muotoisiin lappuihin.  Kyyhkyjen rauhaviesteissä luki mm. seuraavaa: "Rauha on hiljaisuutta. Rauha on toisen kunnioittamista, ystävyyttä ja iloa. Rauha on kykyä olla hiljaa. Rauhaan kuuluvat ystävät ja perhe. Rauha on yhdessäoloa. Rauha on sitä, mikä Pohjois-Koreasta tällä hetkellä puuttuu."

Keskiviikkona lukiossa oli vielä huima koripallo-ottelu, jossa vastakkain pelasivat opettajien ja oppilaiden joukkueet. (Jotta rauha säilyisi, opettajat antoivat oppilaiden voittaa :) Torstaina lukiolaiset täydensivät rauhatietouttaan katsomalla Kuvakukossa elokuvan Sade kuuluu meille. 

Viikko päättyi perjantaina konserttiin, jossa esiintyi musiikkiluokkien lisäksi opettajia sekä yllätysvieras Yhteiskoulun Musiikkilukiosta. Tunnelman huipensivat konsertin lopuksi  lauletut rauha-aiheiset karaoke-laulut.