maanantai 28. toukokuuta 2012

Jani Toivola vieraana

Teksti ja kuva: Riikka Laitinen 7a

Omat arvot ja mielipiteet tärkeitä

Zest-tapahtuman tiimoilta Minarissa vieraili 23. tammikuuta näyttelijä ja kansanedustaja Jani Toivola. Aiemmin koulussa vierailleen Samppa Lajusen tavoin hän kertoi niin itse Zest-hankkeesta kuin myös omasta elämästään.

Jani asui Suomessa äitinsä kanssa kenialaisen isän lähdettyä poikansa luota varhain. Jo lapsena hän kiinnostui teatteritaiteesta ja tanssista. Kouluaikanaan Jani herätti huomiota lähinnä ihonvärinsä takia, ja ollessaan koulukiusattu hän sai kuulla herjojen ohella mm. käskyn painua Afrikkaan kaltaistensa pariin. Hän kertoi, kuinka tuntemattomat saattoivat kehua hänen hyvää suomen kielen taitoaan tai että muut tummaihoiset vilkuttelivat vieraalla kielellä tervehtien kaduilla.


Valmistuttuaan parikymppisenä New Yorkissa näyttelijäksi Jani palasi Suomeen ja toimi juontajana niin The Voice -musiikkikanavalla kuin myös Suomen Idolsissa. Muiden työtehtäviensä ohella hän kiertää Suomen yläkouluissa puhumassa Zest-hankkeen korostamista oman lahjakkuuden tunnistamisesta sekä luottamuksesta omiin kykyihin.

Tilaisuudessa Jani korosti, että jokaisella saa ja pitääkin olla unelmia: unelmat muistuttavat itsestä ja omista päämääristä. Tärkeää on olla vapaasti kiinnostunut omista mielenkiinnon kohteista ja olla silti kykeneväinen pysähtyä kuuntelemaan toisten ihmisten tarinoita. Hän muistutti kaikkien olevan hyviä jossakin ja kehotti jokaista pitämään kiinni itselle läheisistä ihmisistä.

"On tärkeää toimia niin kuin itse parhaaksi näkee, kuten itsestä tuntuu oikealta", hän täsmensi.

Linkit:
Blogi
Twitter
Facebook