keskiviikko 28. toukokuuta 2014

EU-varjovaaleissa voitto Stubbille

Teksti ja kuva: Anna Ikonen

Eurovaalien hengessä

Eurooppa-päivänä 9.toukokuuta koulussamme pääsi tutustumaan Euroopan unioniin. Koulumme oppilaskunta järjesti yhdessä lukion kanssa varjovaalit, joissa oppilaat pääsivät äänestämään europarlamenttivaaliehdokkaita. Lisäksi tarjolla oli EU-aiheisia nettipelejä.

Europarlamenttivaalit tuntuivat olevan useimmille oppilaista melko vieras asia. Tästä kertonee myös se, että 200 yläkoululaista oli ilmoittautunut äänestyspisteessä, mutta vain runsas sata heistä oli palauttanut äänestyslipun vaaliuurnaan. Oman ehdokkaan löytäminen runsaasta tarjonnasta oli ilmeisesti liian vaativaa.

Yhteiskuntaopin opettaja Tero Rönkkö seuraa Antti-Pekka Pääkön suoriutumista EU-pelistä.
Oppilaskunnan hallituksen jäsen Julia Ryynänen valmistelee jo seuraavaa peliä pelikuntoon
Puolueista selkeän vaalivoiton vei Kansallinen Kokoomus, jonka ääniharava oli koulussamme Alexander Stubb (19 ääntä). Toiseksi kiri Suomen Keskusta Paavo Väyrysen (10 ääntä) johdolla. Kaikkiaan oppilaat antoivat äänensä 21 eri ehdokkaalle, joten myös 14 eri puoluetta sai ääniä.

Varjovaalien ohella iPad -pelipisteissä koulun ala-aulassa pystyi testaamaan omia taitoja mm. Eurooppa-mestari ja EU-vaalivisa –peleissä. Pelaajia riitti mukavasti koko päivän ajaksi. Oppilaskunnan jäsenet jakoivat pelatuista peleistä leimoja passeihin, joilla pystyi osallistumaan oppilaskunnan järjestämään arvontaan. Myös äänestämässä käyneet saivat palauttaa arvontalipun; arvontojen voittajat pääsivät nauttimaan herkkupassien tarjonnasta.

Linkki:
Vaalit.fi