keskiviikko 28. toukokuuta 2014

"Taitava Osaaja 9" -kilpailu

Teksti: Virva Eskelinen
Kuvat: Sofia Salmela 9b

Keittoa, kirjolohta ja kiisseliä

9.-luokkalaiset Sofia Salmela ja Anna Sutinen osallistuivat 21. helmikuuta leikkimieliseen kokkikilpailuun Savonialla. "Taitava Osaaja 9" -kilpailu oli tarkoitettu kaikille Kuopion lähialueiden ysiluokkalaisille. Jokainen koulu sai lähettää kilpailuun yhden työparin.

Kotitalouden opettaja Sari Hartikaisen mukaan Minarissa oli ehdolla monta paria, ja lopulta päädyttiin arvontaan. Arpa suosi 9b:n tyttöjä Sofia Salmelaa ja Roosa Tuppuraista. Roosa valitettavasti sairastui kilpailupäivänä, ja 9f-luokan Anna Sutinen hälyytettiin kylmiltään mukaan.


Kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin ateria (alku-, pää- ja jälkiruoka) ennalta määrätyistä raaka-aineista. Alkuruoan tuli olla keitto, pääruoan raaka-aineena oli kirjolohi ja jälkiruoaksi oli valmistettava kiisseli.


Kilpailussa arviointikohteita oli viisi: ruoanvalmistus, kattaus, esillelaitto, työn suunnittelu ja työhygienia. - Tytöt suunnittelivat itse niin menyyn kuin toteutuksenkin, Sari Hartikainen kertoo.Sofian ja Annan kilpailuruoat olivat opettajan mielestä onnistuneet. - He olivat satsanneet hienosti ulkonäköön! Palkintosijaa ei tällä kertaa tullut, mutta hienon kokemuksen tytöt saivat, Hartikainen iloitsee.