keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Ysienpäivän tunnelmia

Teksti: Jonnamari Rinne 8c
Kuvat: Iina Pitkänen 8e


Huippukiva päätösjuhla yseille

Koulussamme vietettiin 28. toukokuuta ysienpäivää. 9.-luokkalaiset aloittivat päivänsä tekemällä lakanafreskot, jotka ripustettiin juhlavasti koulun saliin. Ruokalassa heille oli järjestetty juhlava ruokailu. Tukioppilaat tarjoilivat heille alkumaljat ja rehtori sekä ruokalan esimies pitivät pienet puheet.Sen jälkeen salissa oli tukioppilaiden järjestämää ohjelmaa, erilaisia pelejä ja leikkejä. Juhlaan sisältyi paljon naurua, iloa ja ehkä myöskin haikeita tunteita peruskoulua lopettelevien ysien osalta.

Juhla alkoi 9. luokan lyhyen ilmaisutaidon ryhmän esityksellä ”Ysikasien kasvukertomus”. Hauskassa esityksessä näyteltiin vuonna -98 syntyneiden tarina ensimmäisestä luokasta tähän hetkeen. Näytelmän jälkeen oli pelien vuoro, ja vapaaehtoisia olisi ollut jopa enemmän kuin tarpeeksi.


Ensimmäinen peli oli tavaranetsintäpeli, jossa tuli etsiä yleisön seasta määrättyjä esineitä, esimerkiksi musta nahkavyö sekä hopeakello. Tämän jälkeen oli syöntipeli, jossa vapaaehtoiset joutuivat todella laittamaan itsensä likoon. Kuudesta vapaaehtoisesta pelin voittajaksi selviytyi kermavaahtoinen mutta suoritukseensa tyytyväinen Manu Haikonen 9c-luokalta.
  

Syöntipelin jälkeen oli opettajien vuoro näyttää kyntensä. Vapaaehtoisille opettajille annettiin aiheeksi opettajan pidättäminen koulussa, ja opettajien tuli improvisoida esitys aluksi suomeksi, mutta kesken näytelmän kieli vaihtuikin ruotsiksi. Tämä aiheutti hieman hämmennystä ja huvittuneisuutta sekä oppilaiden sekä opettajien keskuudessa, mutta vapaa-ehtoiset opettajat saivat esityksen kuitenkin kunnialla loppuun. 


Viimeisenä pelinä oli lyhennepeli, jossa ryhmien piti keksiä lyhenteille uudet selitykset. Voittajaksi selviytyivät ryhmä Eevi Peiponen 9c, Aleksi Stoilov 9b ja Maria Ekman 9e.

Juhlaan mahtui myös diplomeita sekä opettajille että ysiluokan oppilaille.  Mieleenpainuvimmat diplomit olivat vuoden 2014 Wannabe -98, vuoden twerkkaaja sekä opettaja Jussi Jauhiaiselle jaettu vuoden Piilopahis-diplomi. Juhlan kruunasi vuoden 2014 kuningas ja kuningatar -äänestyksen voittaneet Kimmo Virta sekä Hanna-Katri Eskelinen.


Päivä oli kaikin puolin mukava, ja ysitkin tuntuivat nauttineen. ”Meillä oli tosi kiva päivä”, Heta Ikonen 9a-luokalta kommentoi.