keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Olli Herman ja Pepe vierailulla lukiossa

Teksti ja kuvat: Venla Väänänen 9a ja Heta Ikonen 9a

Uhkarohkean rakkauden vinkit biisin tekoon

Reckless Loven Olli Herman ja Pepe vierailivat koulumme lukiossa kertomassa biisien teosta Pumppu-projektin puitteissa. Projektiin osallistui lukion oppilaiden lisäksi muutama yläkoulun oppilas.

Lukion musiikinopettaja Matti Sariola on mukana kyseisessä projektissa, jossa kannustetaan nuoria ilmaisemaan tunteitaan ja mielipiteitään musiikin voimin. - Koulumme kummimuusikoita ovat Olli Herman ja Jenni Vartiainen, joka kävikin vierailulla syksyllä, hän kertoo. ("Jenni vartiainen vierailulla" - juttu)

Olli ja Pepe soittivat meille demojaan ja kertoivat biisien teosta, kehityksestä ja muutoksista. -Yleensä meitä on kolme tekemässä biisejä. Minä, Pepe ja tuottajamme. Pallottelemme ideoita toisillemme, kertoo Olli Herman.

Usein biisit muuttuvat paljon demosta valmiiksi biisiksi kehittyessään. -Rockissa kaikki on keksitty. Toisilta kopioiminen ei ole mitenkään harvinaista. Käyttäkää sitä, Herman jatkaa. Puhuimme myös paljon musiikkibisneksestä ja kaupallisuudesta, sekä tietysti julkisuudesta.


Ollin ja Pepen vinkit kaupallisen biisin tekoon:

- Tee paljon biisejä; jos teet 20 biisiä, niistä 19 on p*skoja ja 1 h*lvetin hyvä.

- Tee hyvästä biisistä monia sovitusta; vaikka vain siksi, että tajuat aiemman sovituksen olevan paras.

- Älä käytä kliseitä; tai käytä, mutta laita toinen heti perään.

- Jos haluat tulla kuulluksi tee suomenkielinen biisi; englanninkielisillä markkinoilla on paljon enemmän kilpailijoita.

- Biisien tekeminen ei ole avaruustiedettä; jos mekin osattiin tehdä biisejä, osaatte tekin.