keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kommentteja Maaninkavaarasta

Teksti: 8. luokkien oppilaat

Maaninkavaaraa harjoituksista esitykseen

Minarin kaikki 8.-luokkalaiset pääsivät 23.huhtikuuta katsomaan Kuopion kaupunginteatteriin näytelmän Maaninkavaara. Oppilaat olivat käyneet syksyllä seuraamassa näytelmän harjoituksia teatteripolun aikana, ja valmista esitystä päästiin katsomaan Aleksanteri Mikkosen säätiön rahalahjoituksen ansiosta. Suuri kiitos tälle tiedettä, taidetta ja humanismia tukevalle säätiölle!

Seuraavassa kommentteja, joita näytelmä herätti 8.-luokkalaisissa: 

Näyttelijät olivat uskottavia, lavasteet hyvin toimivat ja harkitut sekä käsikirjoitus onnistunut. Ilkka Pentti suoriutui hyvin noin monesta roolista. (Marika, Lotta, Jonnamari ja Enni 8c)Juoni oli hyvä. Näytelmässä oli huumoria. Se olis voinu loppua aikaisemmin, koska tuntu siltä, et sitä olis väkisin pitkitetty. (Vilkka 8b)

Olin käynyt aiemmin katsomassa Maaninkavaaran enkä odottanut, että se yllättäisi minua enää. Kuitenkin yllätyin luultavasti useammin kuin ensimmäisellä kerralla. Pidin paljon ja voisin katsoa vielä vaikka kolmannenkin kerran. (Iina 8e)

Näytelmä oli hieman liian pitkä. Jauhettiin koko ajan juoksemisesta. Alaston mies oli liikaa! 
(Virpi, Oona ja Riikka 8c) 

Näytelmä oli ihan jees. Vaatteet olivat hirveitä ja niitä melkein samoja käytettiin koko ajan, mikä oli tyhmää. Näyttelijöiden suoritus esittää 14-vuotiaita oli epäonnistunut. Alaston lappalainen oli hirveä - hävytöntä tulla lavalle ilman vaatteita ilman varoitusta (varsinkin esitykseen, jossa oli lapsia). Kiroilua oli liikaa. (Hanne 8b) 

Esitys oli hyvin toteutettu. Se oli saatu muutettua kirjasta näytelmäksi hyvin taidokkaasti. Näyttelijät olivat taidokkaita ja uskaliaita. Näytelmä oli sopivan pituinen. Hyvä kertomus Suomesta. (Martti 8a)

Huumori oli erittäin lapsellista ja ennalta arvattavaa. Löin pääni penkkiin jokaisen huonon vitsin aikana, ja päätä särki esityksen jälkeen. Ainoat järkevät roolihahmot olivat Sakke ja Sirkka.
Huutaminen ja kiroilu oli liiallista ja aiheutti erittäin tylsiä hetkiä, milloinka tuli kylmä. Kokonaisuudessaan erittäin laimea. (Ville 8a)

Näyttelijät onnistuivat hyvin, mutta hahmojen käyttäytymistä oli vähän liioiteltu. Puvustus oli yksinkertainen, useimmilla hahmoilla vain muutama asu. Lavastusta ei ollut paljon, ja välillä huomio kiinnittyi enemmän lavasteiden vaihtajiin kuin näyttelijöihin. (Karoliina 8b)

Juoni eteni hyvin ja oli toteutettu "viisaasti". Esim. juoksu oli tehty hyvin rumpujen ja juoksumaton avulla. Puvustus ei ollut hirveen ihmeellinen, aika vanhanaikainen. En hirveesti tykkää siitä, kun aikuiset näyttelee nuorta. Kokonaisuus hyvä. (Annika 8b)

Linkki: