keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Uudet seiskat vierailulla

Teksti ja kuvat: Sofia Lipponen 9f

"Se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa"

Kouluumme saapui 6.5. tiistaina paljon uusia innokkaita tulevia seiskaluokkalaisia. Tutustumispäivä alkoi klo 8.45 jolloin kokoonnuimme koulun juhlasaliin. Me tukarit olimme mukana salitilaisuudessa, jossa siis jaettiin oppilaat luokkiin. Salissa oppilaat olivat selvästikin hieman jännittyneitä siitä, mille luokalle pääsevät ja ketä kavereita luokalle mahdollisesti pääsee. Salissa kuului onnen kiljahduksia ja välillä hieman pettyneitäkin ilmeitä oli havaittavissa.

Siitä siirryimme kiertelemään kouluamme. Tutustutimme seiskaluokkalaisia heidän uuteen tulevaan yläkouluun ja annoimme neuvokkaita vinkkejä tulevaan. Kun olimme kierrelleet koulun, menimme yhdessä syömään kummiluokan kanssa. Minun kummiluokkani oli 7D. Luokka vaikutti hyvin reippaalta, ja oppilaat tulivat jo todella hyvin toimeen keskenään. Osa tunsikin jo toisensa alakoulusta.

Ruokailun jälkeen siirryimme yhdessä sovittuun luokkaan, jossa pelasimme tutustumispelejä ja keskustelimme hieman siitä, millaista on yläkoulussa ja mihin kannattaa panostaa yläasteella.

Rehtori toivotti uudet seiskat tervetulleiksi.
Omassa kummiluokassani oli paljon ihmisiä eri kouluista, mm. Kurkimäen koulusta, Hiltulanlahden koulusta ja Haapaniemen koulusta. Tutustumispäivä oli ehkä hieman lyhyehkö. Oppilaat lähtivät koululta noin klo 10.45.

Minulle ja muille tukioppilaille jäi hyvin positiivinen ja reipas kuva tulevista seiskaluokkalaisista. Päivä sujui oikein moitteettomasti, ja kaikilla tuntui olevan kivaa.  Luulen, että tästä on kiva jatkaa  tulevien seiskaluokkalaisten syksyllä koulupolkuaan, kun taas itse siirryn peruskoulusta lukioelämään. Muutoksia on siis minullakin edessä.