keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Nuoret kirjailijan apuna

Teksti ja kuvat: Virva Eskelinen

Tatu Kokko kirjoittaa 9a:n kanssa

Kuopiolaiskirjailija Tatu Kokko pyysi alkuvuodesta Minarin 9a-luokkaa avuksi nuortenkirjansa tekemiseen. Hän on pitänyt netissä blogia, jossa käsikirjoitus on luettavissa ja johon hän toivoo nuorilta kommentteja. Blogi on saavuttanut kirjailijan mukaan suuren suosion. 

- On ollut mukava huomata, että olette lukeneet tekelettäni. Sivukäyntejä on ollut päivittäin yli sata. Ja kommentit ovat olleet todella hyviä. Olen tehnyt niiden pohjalta oikein toimivia muutoksia kirjaan, Kokko kertoo 9a:n oppilaille vieraillessaan luokassa viimeisellä kouluviikolla.

Tatu Kokko on innoissaan yhteistyöstä nuorten kanssa.

Tatu Kokon tekeillä oleva nuortenkirja on tässä vaiheessa nimeltään Gaspar Hornhead ja Krimin jalokivi. Se on mm. historiaa ja fantasiaa sisältävä seikkailukertomus, joka valmistuu ensi kevääksi.

- Voittekin siis yhä avustaa kirjoittamista, ainakin vielä kesän ja syksyn ajan, Kokko vinkkaa.

Kokon blogikirjaa on minarilaisten lisäksi ollut avustamassa mm. Ahmon koululaisia Siilinjärveltä.
Palautetta on voinut tulla muualtakin.

- Itse asiassa en tiedä, mistä kaikkialta kommentteja on tullut. Netissä kun voi kirjoittaa pelkällä nimimerkillä. Kaikki ne, jotka kommentoivat nimellä, saavat nimensä näkyviin kirjan kiitoksiin, Tatu Kokko lupaa. 

Nyt vain kaikki aiheesta kiinnostuneet minarilaiset avustushommiin mukaan!Mirjam Kuhanen on yksi Tatu Kokon blogin kommentoijista. Hänellä oli painavaa sanottavaa kirjailijalle.
Tatu Kokko on kirjoittanut kahdeksan teosta vuodesta 2009 alkaen. Hänen lastenkirjansa Roskasakki ja kadonnut kulkunen pohjalta on tehty musiikkinäytelmä. Puuhakirja Roskasakki ja suuri kierrätysseikkailu sijoittui viime vuoden lasten- ja nuortenkirjojen bestseller-listalla yhdeksänneksi.