keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Ysien tulkinta Romeosta ja Juliasta

Teksti: Venla Väänänen 9a ja Heta Ikonen 9a
Kuvat: Ella Ryhänen 9d

Kuopion Romeo ja Julia

Ysien pitkän ilmaisutaidon ryhmä uudisti tunnetun William Shakespearen näytelmän Romeo ja Julia. He sijoittivat tapahtumat nykyajan Kuopioon, jossa vastakkain olivat kahden eri kauppaketjun omistajat. Julian sukuna oli S-Ryhmä ja Romeon suku omisti K-Ketjun. Oppilaat olivat itse käsikirjoittaneet näytelmän, ja sen lopun katsojat saivat itse valita. Vaihtoehtoina oli mm. Kauniit ja Rohkeat -tyyli, Shakespeare-tyyli ja Kaksoiselämää-tyyli.


Julia sukulaistensa ympäröimänä.
Juliaa esitti Satu Tammekann ja Romeota Miro Paasineva, jotka suoriutuivat hienosti haastavista päärooleista. Myös Romeon kaveria näytellyt Veera Koponen ja Julian poikaystäväkandidaattia esittänyt Kimmo Tamio jäivät mieleen hauskasti näytellyistä rooleistaan. Näytelmän valo- ja äänitehosteet olivat tarkoin harkittuja ja sopivat näytelmään. Näytelmän ohjaaja, ilmaisutaidonopettaja Kerttu-Liisa Pirinen, on varmasti ylpeä oppilaistaan.


Julian "muodikas" poikaystäväehdokas.

Näytelmä oli kokonaisuutena hauska ja tuttu tarina säilyi mukana. Kohtaukset olivat irtonaisia toisistaan, joten Romeo ja Julia -näytelmää tuntematta juonesta olisi ollut vaikea saada kiinni. Onneksi kaikille tarina on tuttu, eikä ongelmia synny. Näytelmä olisi ollut kiva nähdä isommalla lavalla niin, että koko koulu olisi nähnyt sen.


Romeo saa neuvoja kaveriltaan.