tiistai 1. kesäkuuta 2010

Kasien valinnainen ilmaisutaitoryhmä esitti Lumikkia pienille

Teksti ja video: Sina Sirkka 8a

"Kerro, kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin?"

Pienet supattelevat ja yleisössä käy kuhina, kun Niiralan päiväkoti ja Haapaniemen 2.-luokkalaiset ovat tulleet katsomaan Lumikki-näytelmää. Kasiluokkalaiset odottelevat jännittyneitä verhojen takana. Yleisö hiljenee ja näytös voi alkaa.Projekti aloitettiin syksyllä tutustumalla tarinaan ja sen juoneen. Käsikirjoituksen myötä rupesimme tutkimaan hahmoja. Toinen oli ilkeä, toinen lempeä ja kolmas ujo. Kaikille riitti omansa. Koska meitä oli iso porukka, teimme kaksi eri näytelmää.

Saimme roolijaon joulukuun alkupuolella. Sitten aloitettiinkin jo sanojen ulkoa opettelu. Joululoman jälkeen päästiinkin jo harjoittelemaan esiintymistä.Saimme luotua itsellemme tunnelmaa katsomalla Lumikki ja 7 kääpiötä -videon. Hahmojen olemus, äänet ja maneerit tulivat hyvin selville. Myös puvustukseen löytyi hyviä ideoita. Saimme hienot puvut kaikille käyttämällä koulussa jo valmiina olevia pukuja sekä omia varustuksia.

Harjoittelimme koko kevään aina huhtikuuhun asti. Ensi-ilta oli 15.4, jolloin ensimmäinen yleisö saapui. ”Ja he elivät elämänsä onnellisia loppuun asti. Sen pituinen se.” Pienet ovat haltioissaan! Esiintyjät kumartavat ja vilkuttavat yleisölle, kun he lähtevät takaisin päiväkotiin.Ennen sitä he kuitenkin saivat tehtävän. He piirsivät koulumme juhlaviikolle kuvan jostakin hahmosta. Näitä upeita piirroksia saamme ihailla ilmaisutaidonluokan ulkopuolella!