tiistai 1. kesäkuuta 2010

Tervetuloa lukemaan uusinta Huvitusta!

50-vuotias Minari on hyvä koulu

Koulumme juhli 50-vuotista taivaltaan 3. - 8. toukokuuta 2010. Tämän Huvitus-lehden jutuista valtaosa liittyykin juhliin. Lehden sivuilta löytyy mm. haastatteluja, selostuksia, arvosteluja, kuvia ja videomateriaalia, joissa entiset ja nykyiset minarilaiset kertovat ajatuksiaan opinahjostaan tavalla tai toisella.

On ollut ilo huomata, miten monelle Minari on merkinnyt jotakin hyvää. Kun muusikot Jukka Eskola, Mika Kallio ja Timo Tuppurainen kehuivat avajaiskonsertissa kilpaa entistä kouluaan, heidän soittajaystävänsä Marzi Nyman vitsaili: "Kävin kouluni Lohjalla, mutta minäkin olisin halunnut olla Minarissa!"

Koska Huvitus on yläkoulun lehti, juhlaviikon jutut painottuvat niihin tilaisuuksiin, jotka koskivat yläkoulua. Lukion tapahtumiin palataan syksyllä lukiolaisten omassa uudessa verkkolehdessä. Kuva- ja videomateriaali, jota toimituskunnalla on kaikista juhlallisuuksista, on totta kai lukiolaistenkin käytettävissä. Ottakaa hihasta ja kysykää, kun on juttujen teon aika!

Nykyaika verkkomuotoisine tuotoksineen on hieno keino taltioida erilaisia koulutilanteita. Toimituskunnan mielestä esimerkiksi tämä Huvitus on nyt jonkinlainen Minari 5o vuotta -juhlien historiikki. Meillä on mm. sivuillamme senioriopettajien valmistama upea laulelmallinen tarina, jossa käydään läpi Minarin eri vaiheita ja joka esitettiin Rauhalahdessa pidetyssä iltajuhlassa perjantaina 7.toukokuuta.

Aikamoista työtä vaatii kuitenkin saada ja hankkia lupa kaikilta, jotka verkkosivuilla näkyvät tai kuuluvat. Olemme yrittäneet parhaamme. Jos joku kokee, ettei tullut tämän asian tiimoilta hyvin kohdelluksi, ottakoon hetimiten yhteyttä meihin. Korjaamme tilanteen parhain päin.

Haluan vielä erityisesti kiittää teitä 9.-luokkalaisia toimittajiamme, jotka olette tänä lukuvuonna pakertaneet tehdä Huvitusta. Ilman teidänlaisia luotettavia persoonia meidän opettajien voimat olisivat loppuneet. Kirjoittamisen, valokuvaamisen ja uteliaisuuden iloa teille jatkossakin!

Hyvää kesää kaikille lukijoille. Annetaan auringon ja loman tehdä tehtävänsä. Me ennätämme tehdä taas omamme syksyllä.


Koko toimituskunnan puolesta

Virva Eskelinen
päätoimittaja
äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori