tiistai 1. kesäkuuta 2010

Oppilaskunta teki retken Tampereelle

Teksti: Mari Haikonen 9b

Ysit rentoutuivat Särkänniemessä

15.huhtikuuta moni yhdeksäsluokkalainen lähti oppilaskunnan järjestämälle matkalle Tampereelle. Matkaan kuului vierailu Särkänniemen planetaariossa ja delfinaariossa. Koko matka maksoi vain 10 euroa oppilaalta, sisältäen myös vierailut.

Matka kului nopeasti elokuvia ja maisemia katsellessa. Matkalla nähtiin elokuvat My Super Ex ja Kill Bill 1 ja 2. Matkalla pysähdyttiin myös hetkeksi ABC:llä, jossa nuoret ostivat välipalaa ja pitivät pukkitaistelukilpailuja.

Tampereella suunnattiin ensiksi Särkänniemeen, jossa sai vapaasti tutustua akvaarioon. Sieltä löytyikin vaikka minkälaisia kaloja, joita oppilaat kuvasivat innoissaan. Pian alkoi planetaariossa esitys, joka sai lähes koko joukon hiljenemään. Muutamalle paikka oli jo ennestään tuttu, mutta joukosta löytyi myös niitä, jotka eivät aiemmin olleet olleet planetaariossa.


Heti esityksen jälkeen kaikki kiirehtivät takaisin akvaarioon, jossa alkoi tasalta ukkosmyrskyesitys, kuten siellä oleva kyltti lupasi. Kaikki kerääntyivät altaan ympärille kamerat valmiina. Mutta esitys oli suuri pettymys; pimennysverhot laskeutuivat, jossain pyöri myrskyäänite, katosta suihkusi altaaseen vettä ja valot välkkyivät kuin salamat. Kalojen olisi odottanut reagoivan jotenkin, mutta kaipa ne olivat jo tottuneita puolen tunnin välein toistuvaan myrskyyn.

Pian kuitenkin alkoi esitys delfinaariossa. Siellä delfiinit tekivät paljon mielenkiintoisempia temppuja ja kamerat räpsyivät taas. Esityksen jälkeen moni jäi tutkimaan otuksia lähempää ja juttelemaan ohjaajien kanssa. Delfiinit eivät suostuneet tottelemaan oppilaita, vaikka he kuinka yrittivät matkia ohjaajien liikkeitä. Ainoastaan pari kertaa ne heittivät vettä yli laidan kastellen kaikki lähellä seisoneet.

Kesä kuitenkin kuivaa minkä kastelee. Sää olikin mainio, lähes 20 astetta. Kaupungilla shopatessa aurinko paahtoi taivaalta, ja useat poikkesivatkin ostamaan jäätelöä tai muuta virvoketta. Myös syömässä käytiin itsenäisesti.Bussissa opettajat kyllä jakoivat eväitä, mutta ne eivät mitenkään riittäneet koko päiväksi.

Reissun loppupuolella sattui järkyttävä tapaus: joku mies oli jäänyt auton alle, ja jotkut sattuivat paikalle. Paluumatka puhuttiinkin siitä, oliko mies kuollut vai ei. Ainakin ambulanssin oli nähty tulevan paikalle.

Takaisin tultiin myöhään illalla, ja nuoret suuntasivat väsyneinä koteihinsa tai minne sitten olivatkaan menossa. Lähtö oli ollut aikaisin ja päivällä oli ehtinyt sattua kaikenlaista. Kaikki vaikuttivat oikein tyytyväisiltä retkeen.