tiistai 1. kesäkuuta 2010

Taiji-aamunavaus yllätti

Teksti ja kuvat: Alma Lappalainen 9e
Videot: Vesa Vainikainen

Todella erilainen aamunavaus

Tiistaina 4.5. oli koulullamme hiukan erilainen aamunavaus: harjoitimme taijia, perinteistä kiinalaista taistelutekniikkaa. Koulumme juhlasalissa meitä oli opettamassa Kuopion Taijiseurasta Tarmo Hakkarainen, Outi Soininen ja Sirpa Kasurinen.


Emme alkaneet heti taistella näkymättömiä vastustajia vastaan, vaan aloitimme hengitysharjoittelulla: hidas sisäänhengitys ja hidas uloshengitys. Tähän lisäsimme vielä hitaan ylöspäin ja alaspäin kulkevan käsiliikkeen. Seuraavaksi kokeilimme erilaisia käsiliikkeitä, joihin myöhemmin lisäsimme jalat. Suurin osa liikkeistä perustui siihen, miten hengitetään. Liikkeet tehtiin hitaasti ja mahdollisimman sulavasti.

Sitten ohjaajat päättivät opettaa meille muutaman tasapainoliikkeen: kädet sivuille, toinen jalka ylös, muu paino maassa olevalle jalalle. Näin yritettiin pysyä pystyssä. Tasapainoliikkeet eivät kaikki olleet niin helppoja kuin miltä näyttivät, mutta emme tehneet niitä kovin paljon. Teimme usein liikkeiden väliin alussa opitun hengityssarjan, joka alkoikin kaikilta luonnistua sujuvasti. Opimme vielä muutaman lyönnin ja potkun, jotka tuntuivat nekin luonnistuvan hyvin.


Lopuksi ohjaajamme näyttivät vielä muutaman liikkeen meille. Sillä aikaa kun Outi Soininen ja Sirpa Kasurinen tekivät liikesarjaa lavan takaosassa, Tarmo Hakkarainen näytti liikkeet edessä. Hakkarainen esitteli meille miekankäyttöä taijissa ja näytti saman liikesarjan myös viuhkan avulla.