tiistai 1. kesäkuuta 2010

Luokkaretkellä

Teksti ja kuva: Sanni Sahi 9

9A luokkaretkeili Saksassa

Maanantai, aamuyö, kello näyttää puolta neljää. 9A pakkautuu bussiin koulun pihalla ja luokkaretki voi alkaa! Bussi suuntaa kohti Tamperetta, josta lentokoneella Bremeniin, Saksaan!

Bremenissä löysimme yöpymispaikkamme eli nuorisomajan nimeltään Jugendherberge. Siellä saimme vihdoin ruokaa mahaan ja huoneet joihin majoituttiin.


Lopun maanantaita seikkailimme kaupungissa. Osalle se oli tuttu jo ennestään, mutta uudetkin tulokkaat se lumosi pikkukaduillaan ja kauniilla arkkitehtuurillaan. Tutuksi tulivat myös Bremenin soittoniekat kukko, kissa, koira ja aasi vanhasta sadusta.

Tiistaina vierailimme Osterholz-Scharmbeckissä ja siellä sijaitsevalla Minarin ystävyyskoululla. Siellä luokkamme piti pienen konsertin saksalaisille oppilaille. He myös lauloivat meille laulun, jonka sitten soikin koko loppumatkan kaikkien päässä... ”Yellow bird!”

Palattuamme junalla Bremeniin saimme kierrellä vapaasti kaupungilla. Illemmalla kaikkien jo saavuttua nuorisomajalle saimme varoituksen, että lähistöllä on pommi jota poliisi parhaillaan purkaa. Pysyttelimme sisätiloissa ja pian vaara oli jo ohitse ja kaikki taas normaalisti.

Keskiviikkoaamuna nousimme aikaisin junaan, joka vei meidät Hampuriin. Siellä ihan ensiksi osa porukasta kävi Dialog im Dunkelin -näyttelyssä. Meitä johdatettiin pienissä ryhmissä pilkkopimeissä tiloissa ja me saimme kokeilla miltä tuntuu elää sokeana. Hieno kokemus!

Pari tuntia pyörimme Hampurissa ja sitten oli aika lähteä taas Bremeniin. Liian pian, miettivät monet.

Viimeisen illan käytti kukin omalla tavallaan, kaupungissa kierrelleen, viimeisiä tuliaisia ostellen, kavereiden kanssa hengaillen ja hauskaa pitäen.

Torstai aamuna lähdettiin aikaisin kohti kotia ja tunnelma oli väsynyt. Suomessa meitä odotti ihanan lämmin sää. Luokkaretkestä jäi todella mukava muisto ja kivaa taisi olla kaikilla! Valvojina meidän mukanamme olleet luokanvalvoja Heikki Juutinen ja musaope Marianne ansaitsisivat erityiskiitoksen ihanasta retkestä ja rennosta menosta ja meiningistä!