tiistai 1. kesäkuuta 2010

Uutta verta kouluun

Teksti: Henriikka Asikainen7d

Tulevat seiskat vierailivat Minarissa

Minarin aula täyttyi 28.4.2010 tulevista seiskoista, jotka olivat tulleet tutustumaan Minna Canthin kouluun. Opinto-ohjaaja Mari Puustinen kertoi vieraille lyhyesti, kuka on ja keitä meidän "vieraana" täällä on. Sen jälkeen kuutoset ohjattiin saliin, jossa varsinainen ohjelma alkoi.

Kun kaikki aulassa olevat oli saatu saliin istumaan ja viimeisetkin tutustujat olivat saapuneet kouluun, rehtori kertoi lyhyesti koulustamme. "Tervetuloa tänne Minariin, niin kuin me täällä sanotaan", oli rehtorin ensimmäinen lausahdus. Sen jälkeen hän esitteli luokkakoot, opettajasysteemin, jaksotuksen ja Saksa- vaihdon, johon hän suositteli osallistumaan englannin taidosta huolimatta.

Puheen jälkeen mentiin vapaaseen luokkaan ja tulevat luokanvalvojat rupesivat kertomaan Minarin asioista. Lähdin itse 7b:n mukaan, jonka luokanvalvoja on Vesa Vainikainen. Hän kertoi lyhyesti, miten Minari toimii, miten opettajasysteemi toimii, esitteli koulun kotisivua ja sanoi leikkisästi: "Saatte kesälomaläksyksi tutustua koulun sivuihin." Sen jälkeen meidän Huvitus-lehtemme tuli näkyviin taululle ja Vesa kertoi lyhyesti sen toiminnasta ja siitä, miten siihen voisi ensi vuonna hakea. Tämän jälkeen selvensimme vielä päivänohjelmaa ja ohjeistusta ensi vuoteen.

Pienen luokanvalvojahetken jälkeen suunnistimme ruokalaan, jossa minä selitin, kuinka siellä yleensä toimitaan. Se oli monelle ihan uutta.

Mari Haikonen, aktiivitukari, esitteli Minaria tuleville seiskoille.

Syötyämme herkullisen aterian menimme aulaan odottamaan tukareita, jotka esittelivät koulua yhden tai kahden oppilaan ryhminä. 7b:n kierrosta ohjasi Mari Haikonen, joka ryhmänsä laskettua lähti etenemään kotitalouden luokkaa kohti. Kotsan luokassa hän kertoi itse luokasta, tukaritoiminnasta ja koulustamme.

Sen jälkeen matkamme jatkui puukässän luokkaa kohti, jossa Jorma Hevosmaa kertoi itse mitä puukässässä tehdään ja puuhaillaan. Virva Eskelisen luokassa oli juuri loppunut tunti, joten emme päässeet näkemään luokkaa tosi toimissa, mutta se ei matkan tekoa haitannut. Kävimme käytävän päässä katsomassa, olisiko siellä menossa jonkun kahdeksannen luokan tuntia ja päädyimme Maarit Eiran luokkaan, mutta sieltäkin oltiin juuri vapautumassa, joten päätimme jatkaa matkaa eteenpäin.

Mari ohjasti meidät portaita ylös lukion puolelle. Siellä hän kertoi ATK-luokasta ja menimme katsomaan siellä pidettävää tuntia. Matkamme jatkui kohti kirjastoa, jonka sisälle emme kuitenkaan menneet vaan katsoimme paikkaa ulkoa käsin. Samalla Mari kertoi kirjastosta enemmän ja kirjastokortista, jonka tulevat seiskat saisivat ensi vuonna.

Matka jatkui rehtorin huoneen ohi opettajainhuoneen eteen, kun samalla Mari selosti paikkoja. Tämän jälkeen kävelimme tulevan 7 b:n kotiluokkaan ja kävimme katsomassa hamsteria. Mari jatkoi matkaansa kuvisaulaan, minkä jälkeen hän esitteli vähän kioskia. Hän vei meidät terveydenhoitajalle ja neuvoi, miten sieltä pääsisi sisäkautta pois. Menimme alimpaan kerrokseen ja sieltä väestösuojan ohi. Filmiluokassa oli musiikin tunti menossa lukion ekaluokkalaisilla. Kierroksemme päättyi ala-aulaan, jossa Mari varmisti kaikkien olevan paikalla ja sen jälkeen päästi heidät lähtemään.

"Tänne tulo oli jännittävää ja paikka vaikuttaa tosi mukavalta. Ohjauskierros oli aika hyvä", toteaa Jenni Niskanen Kaislastenlahden koulusta. Hän tulee Minariin ensi vuonna 7c:lle.