tiistai 1. kesäkuuta 2010

Kasit vierailivat Ingmanilla

Teksti ja kuvat: Noora Arola 8c

Luovuutta Ingmanilla

Torstaina, 29. huhtikuuta 2010 noin puolet Minarin 8. luokkalaisista kävi tutustumassa koulumme opon johdolla Ingmaniin. Ingman on käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Toivalassa.


Kun saavuimme Ingmanille, aurinko paistoi. Ingmanin opo tuli meitä vastaan ja vei meidät koulun ruokalaan. Hän kertoi tiivistetysti Ingmanin oppilaitoksesta. Ingman on melko pieni koulu, jossa on 250 opiskelijaa. Ingmanilla voi opiskella audiovisuaalista viestintää ja valmistua media-assistentiksi. Tutkinto sisältää graafista suunnittelua ja multimediaa. Ingmanilta voi valmistua myös kuva-artesaaniksi kuvallisen ilmaisun linjalta, johon kuuluu kuva- ja mediataidetta tai valokuvausta. Artesaaneja valmistuu tuotteen suunnittelu- ja valmistuslinjalta tekstiili-, vaatetus- ja puusepänalalle sekä puuveneenveistäjäksi. Myös ympäristön suunnittelu- ja rakentamislinjalta valmistuu artesaaneja, huonekalujen entisöijiksi.

Koulun esittelyn jälkeen koulun tutorit ottivat oman ryhmänsä ja lähtivät esittelemään meille koulun tiloja. Ingmanilla on neljä päärakennusta. Se on melko samanlainen kuin mikä tahansa koulu. Siellä on tosin paremmat ja isommat käsityöluokat, kuvataideluokat ja tietokoneluokat. Koululla on myös valokuvaushuone, pimiö ja oleskelutila pehmeine sohvineen.


Ingmanille kannattaa hakea, jos on kiinnostunut kulttuurialoista. Ingmanin avulla voi tutustua kulttuuriin ja medioihin. Siellä pääsee toteuttamaan itseänsä, näyttämään kykynsä, kehittämään taitojansa ja näyttämään näkemyksensä maailmalle.